italiensk risonigryta

I går lagade Johan Italiensk risonigryta med kyckling till middag. Det är fantastiskt gott och ännu en maträtt som är så lätt att göra. Självklart delar jag med mig av receptet som är hämtat ur Karin Sundqvist bok "På en låga - kokbok för uteätare"

Ingredienser (för 2 personer):

Tomatpuré 1 msk
Purjolök 5 cm
1 paprika
Chili efter smak
Kycklingfilé 200 gram
Färska champinjoner
Olja i msk
Hönsbuljong 1 tärning
Risoni 2 dl
½ Citron
Salt efter smak

Gör så här:

Fräs tomatpuré, skivad purjolök, grovhackad paprika, chili och strimlad kyckling i olja i en kastrull tills allt har fått lite färg. Tillsätt 8 dl vatten, buljongtärningen och risoni, och koka under lock i 10 minuter. pressa citronsaft, smaka av med salt, rör om och sedan är det klart att servera!







Kommentarer
Hanna

Vilken tur du har då, som inte blir mutad med pengar för att se på det då! ;)

2009-06-02 @ 15:31:52
URL: http://hannibabe.blogg.se/
Ann-Sofie

GOTT! Det ska jag tillaga någondag :D

2009-06-02 @ 16:40:14


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & Muffins

Bloggen om bakverk & träningsvärk

RSS 2.0