leilas filmjölkslimpa

Ingredienser:

4.5 dl filmjölk
 1 dl mörk sirap
 1 dl vetekross
 1 dl rågkross
 1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
 3 dl vetemjöl
 1 dl linfrön
 1 dl solrosfrön
 1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
 1.5 tsk bikarbonat
 2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke.
Skär bort kvisten från fikonen och hacka sedan dom och nötterna grovt, blanda sedan med dom torra ingredienserna och med filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet och strö sedan över lite grovt rågmjöl och grädda sedan i ca 45 minuter.

Vill man inte ha i fikon och nötter så hoppar man bara över det, eller tillsätter någonting annat som kan passa.



Kommentarer
Jenny/F/oto

Åh! Måste testa! Så enkelt..!

2009-06-28 @ 16:46:15
URL: http://jennyfoto.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & Muffins

Bloggen om bakverk & träningsvärk

RSS 2.0