klassiska klokheter

Uthållighet regerar. Bygg alltid upp långdistansuthålligheten först (distansträning) innan du tränar snabbhet (tempoträning, intervaller).


Satsa klokt
. Satsa på att utveckla en sak i taget, inte både distans, tempo eller antal pass i veckan.

Öka stegvis. Öka strecka/tid respektive intensitet lite i taget för att inte bli övertränad.

Ät mer. Ju mer du tränar, desto mer behöver du äta. Var också noga med vätskeintaget. Mycket vatten!


Träna ute!
Vid urdåligt väder kan du träna på gymmet (löpband, spinning) men försök att träna utomhus så mycket som möjligt.



Kommentarer
Anki

Riktigt bra sagt! Dessa saker borde fler tänka på. Känns som att många satsar på för mycket på en gång också blir det bara pannkaka av det tyvärr...

Jenny/F/oto

Sunt, enkelt och bra! Inget krångel.

2009-09-14 @ 21:26:59
URL: http://jennyfoto.blogg.se/
Spessartin

Vettiga ord måste jag säga. Dock, som det stod i Runners World nyligen så gör man inte av med så hemskt mycket mer energi när man tränar, vilket många tror. Ett jogginpass på ½-timme bränner kanske 300 kcal, vilket faktiskt är rätt lite...

2009-09-14 @ 22:06:29
URL: http://spessartin.blogg.se/
Jenny/F/oto

Som Spessartin säger ovan så gör inte motion så mycket från eller till vad gäller kaloriförbränning. Men det har väl betydelse mest för de som sätter igång och tränar för att "gå ner i vikt och komma i form", man menar att dessa personer ofta kompenserar eventuell kaloriförbrukning genom att äta mer..och på så sätt går det på ett ut, och maten är således det viktigaste redskapet för viktminskning. Inte motion.



Men jag tror att Melanie, som jag och många andra, tränar för att vara pigg, må bra, hålla uppe energinivåerna även in på vinterhalvåret. Om man så inte skulle "bränna" en enda kalori finns det inget som slår ett svettigt pass i skogen (nästan inget i alla fall..;)) och endorfinerna som kommer därefter! Motion är underbart för humöret och välmåendet..ju..:)

2009-09-15 @ 07:00:52
URL: http://jennyfoto.blogg.se/
Kristian

Ha roligt vid träning; (så) träna omväxlande, med olika tempo olika rutter olika sätt; drick inte för mycket vatten, även om det är viktigt med lagom mycket.



http://www.active.com/running/Articles/Find-Fun-In-Every-Run.htm

_YouWereBornto_Run.htm" rel="nofollow">http://www.active.com/running/Articles/Yes_YouWereBornto_Run.htm

2009-09-15 @ 10:14:44
URL: http://vagordudar.blogspot.com
Anki

Jag gjorde min "dagens pepp" med en länk till ditt det här inlägget. Hoppas det är okej, annars får du hojta så tar jag bort det..



Tyckte det var klocka ord som fler borde ta del av..:)

Kristian

2009-09-15 @ 17:49:25
URL: http://vagor
Kristian

Egentligen kom jag tillbaka till inlägget för att nämna ännu en artikel jag råkade få syn på idag: [1].



Men sen läste jag igenom kommentarerna om motion och kalorier osv, och vill bara tillägga, att det här med att äta tillräckligt är något som åtminstone jag konstant måste påminna mig själv om.



Hur lite kalorier det än går åt, så har jag en tendens att äta för lite, särskilt under perioder då springturerna präglas mer utav distans än av hastighet.



Under en period åt jag på toook för lite, och den tiden kan summeras med: inte bra.



Låt säga att det då går 300 kcal på 30 min löpning. Det kanske inte är många smörgåsar. Men springer man två timmar, så måste man äta mer än vad man skulle göra utan de två timmarna ute i spåret. Och gör man liknande pass många gånger i veckan, ja då blir behovet än mer tryckande. Som sagt, åtminstone för mig är det för lätt att äta för lite, så jag behöver påminnelserna. :)



[1] YouNeedtoKnowAboutRunner_Hydration.htm" rel="nofollow">http://www.active.com/running/Articles/WhatYouNeedtoKnowAboutRunner_Hydration.htm

2009-09-15 @ 17:56:53
URL: http://vagordudar.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & Muffins

Bloggen om bakverk & träningsvärk

RSS 2.0