äntligen

Äntligen har det gått 1 vecka, i morgon eftermiddag kommer mannen hem från fjällen. Och tro mig, han är mycket efterlängtad. Jag jobbar ju helgen, men sökte faktiskt semester i morgon natt som jag fick beviljad, så nu är det en stor myskväll inplanerad. Vi ska äta sushi, dricka rödvin, prata om resan och bara ha det gott.

Men än så länge är det bara lördag. Jag är rätt så nyvaken efter nattens insats på jobbet och jag har inte så många knop inplanerade för dagen. Tror bestämt att jag ska mysa ner mig i soffan, titta på en hög med sex and the city avsnitt och bara mysa med kissarna. Sen är det ju jobbdags i natt igen, men det känns ju lätt som en plätt när man vet att man kommer vara ledig i morgon :-)

bageriets bästa!

Från Göteborgskex kan man köpa Bageriets bästa som finns i 4 olika smaker. Dom är himmelskt goda men eftersom receptet finns på baksidan så kan man lika så gott baka dom själv, då kommer dom också smaka ännu godare :-) Här kommer receptet på min favorit!

Emelies bärdröm

4 dl vetemjöl
6½ dl havregryn
145 gram smör eller margarin, rumstempererat
1 dl farinsocker
1 dl socker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk ljus sirap
1 dl hackade russin
75 gram torkade & hackade tranbär
½ dl vatten

 Blanda mjöl, bakpulver, smör, socker, salt och havregryn så konsistensen blir som brödsmulor. Tillsätt sirap, russin, tranbär och vatten och blanda till en deg. Rulla degen och lägg i kylskåp 30 minuter. Förvärm ugnen till 200 grader. Skär sedan degen i cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sänk värmen till 175 grader och grädda kakorna i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.



perfekt helg

Helgen har som vanligt gått fort, men det är ju så när man har roligt :-) Har umgåtts med syster hela helgen. I lördags spenderade vi kvällen och natten hos henne. Bakade egen pizza och tittade på komedi med Owen Wilson. Och igår så kom hon hit efter jobb och jag bjöd på riktig husmanskost bestående av pannbiff med timjan, potatis, sås, lingonsylt och saltgurka. Kollade på film och bara myste i soffan. Till efterrätt hade vi snabbt slängt ihop en kladdkaka och köpt vaniljglass till. Men döm om våran förvåning när vi skulle dricka kaffe och skära upp kakan, det var det värsta jag sett och smakade inte särskilt gott heller. Hur kunde vi misslyckas tänkte jag, vad fan har hänt?? När vi gick och la oss kom vi på att vi glömde mjölet! Haha, kan vara därför då...Så jävla orutinerat.

Idag sov vi riktigt längt, kom inte ur sängen förrens närmare 11. Gud va gött! Sen blev det lång och god frukost och morgonkaffe. My har precis åkt hem till sig nu för att jobba i em. Själv så ska jag slappa i soffan precis hela dagen och ladda inför nattens jobb. Ska planera lite semester och lämna in semesteransökan imorgon tänkte jag, skööönt.

Veckan kommer att fortsätta i sällskap av syster, en hemmakväll till och en biokväll är inplanerad. Tillsammans med jobb och träning så är veckan komplett.



Syskonkärlek när den är som bäst

veckans träning

Löpning: 1,7 mil

Cykling: 6 mil

Idag ska jag kika på vad www.friskissvettis.se/karlstad har för pass som kan passa för mig under veckan. Vet i alla fall bestämt att jag ska gå på Core på torsdag och söndag, det är grymt bra träning för min rygg. Ska också ge mig ut i löparspåret såklart, även fast det inte alls är lika kul att springa utan sällskap av mannen. Så är det bara, det har liksom blivit lite av våran grej som vi gör tillsammans. Nu ska jag snart ge mig iväg på cykeln och trampa hemåt från syster, en mils trampande känns som en riktigt bra start på dagen.

när katten är borta...

Idag åkte Johan med sällskap av mamma till fjällen för en veckas vandring. Dom ska gå stugturen mellan Abisko till Kebnekaise, det är en tur på ca 12 mil har jag för mig. Johan åker till fjällen och vandrar varje år medans det är första gången för mamma, därav övernattning i stugor annars kör Johan på tält (såklart). Vet att detta är en dröm som mamma velat länge och det ska bli roligt att höra om upplevelsen när dom kommer hem igen (nästa söndag).

Detta betyder alltså att jag ska leva som gräsänka i en hel vecka. Så jag tänkte passa på att vara riktigt social nu och boka in dejter hur som haver. Börjar med middag hos syster ikväll, ska ta mig en cykeltur ut till Skåre senare i em. Kan eventuellt bli övernattning tom då det ej är så roligt att cykla hem ensam i mörkret. Och imorgon ska jag hem till Jennie på filmkväll, mumsa räkor och dricka lite gott vin såklart. Och sen är det dags för en ny jobbvecka redan, långveckan dessutom som innebär att jag jobbar 6 av 8 nätter. Puh!

På måndag drar friskis & svettis igång med höstterminen också, halleluja för det! Ser fram emot nya fräscha pass med Core, Yoga, Spinning, Jympa & Skivstång. Bra att kombinera med löpning!

Trevlig helg!


Morgonkaffe på Marinan i Åmål

milen är avklarad


Idag var alltså dagen med stort D, dags för mig att springa milen. Det har varit mitt första mål med löpningen och jag har i lagom takt ökat mina stäckor km för km. Vi värmde som vanligt upp med cykling ut till spåret och sedan var det bara att sätta igång. Vädret var perfekt, lite mulet och det blåste svalkande. Dom första 7,5 km gick lika bra som igår, tom lite lättare tror jag och även lite snabbare, jag var ju rätt så taggad. Sen bara flöt resten på och plötsligt så var jag i mål och mina 10 km var avklarade för första gången, ack så härligt det kändes!

Det var ju dock ingen match för Johan som springer milen titt som tätt och mycket snabbare än vad jag gör, men han är så underbar som håller mitt tempo och pushar mig till det yttersta. Det är som att ha en personlig tränare nästan :-)

Nu är mina ben ganska så slut efter gårdagens 7,5 km, dagens 10 km plus och sammanlagt 1,2 mils cykling på två dagar. I morgon blir det vila, för det vet ju ni lika bra som jag, att det är minst lika viktigt för kroppen att få vila och hinna återhämta sig. Det är ju en självklarhet.

Jag är så nöjd!

första målet i sikte

I dag gick löpträningen hur bra som helst. Vi började med ett par km uppvärmning på cykel på väg till spåret, och idag sprang vi lätta 7,5 km. Vi hade båda mycket frustration att springa ur oss och benen bara flög fram och tiden blev nästan hela 10 minuter bättre än när vi sprang samma km runda tidigare. Mycket nöjd även där. Det var också bra springväder med sval luft och lätt blåst, perfekt enligt mig. Nedvarvning blev sedan ett par km cykling på vägen hem.

I morgon satsar vi och laddar för att springa milen!

dags att jobba helgen



Nu ska dessa två jobba hela helgen tillsammans. Men förutom jobb så ska vi allt hinna med lite cykling och några löpturer också. Sprang nätta 5,5 km igår och snart ska vi ut på en tur till. Solen skiner, himlen är blå men luften är kall. Precis sådant väder som jag tycker som mest om, frisk och klar luft.

Trevlig helg!

brownies

Det var längesen jag bakade någonting smaskigt nu, så nu när jag är ledig ska jag passa på att baka brownies. Det är ju så otroligt mumsigt, speciellt med en klick nyvispad grädde till ;)



Ingredienser


 350 g mjukt smör
6 dl strösocker
3 dl kakao av god kvalitet
1 dl ljus sirap
 0.5 tsk salt
6 st ekologiska ägg
3 dl vetemjöl
 400 g vit kvalitetschoklad
 300 g valnötter

Fudge glaze

3 dl vispgrädde
 1 dl mjölk
 1 dl ljus sirap
 1 tsk malen ingefära
 400 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Gör så här

 Sätt ugnen på 175 grader.

 Vispa smör och strösocker vitt och poröst.

Blanda i kakao, sirap och salt.

 Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

 Hacka chokladen grovt och vänd ner den och hela valnötter i smeten.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet.

Grädda kakan i mitten av ugnen i 15-25 minuter.
Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig.

Låt kakan svalna.


Fudge glaze: Koka upp vispgrädde, mjölk, sirap och malen ingefära och ta av kastrullen från värmen. Finhacka chokladen och rör ner i den varma gräddmjölken så att chokladen smälter. Bred ut glazen över kakan, låt den stelna i kylen och skär sedan i rutor.

det går bra nu

Veckans träning slutade på 8 mils cykling och 1,5 mils löpning.

Nu är det redan ny vecka och bara att ta nya tag. Att träna utomhus och speciellt i skogen gör så gott för själen. Lugnet och tystnaden, det enda man hör är sitt eget flås ;)

Underbart - keep it up!



Och efter träning kan man med gott samvete belöna sig med en god drink ;)
Jag & frugan i somras

början på någonting nytt

Igår blev det fint väder som utlovat och vi tog våran cykeltur ut till Fiskvik och Räggårdsviken. Det är en nätt liten sträcka på ca 3,2 mil fram och tillbaka. Vi var framme redan vid 10 tiden och vid 13 tiden cyklade vi hemåt igen. Skön start på dagen att få sitta på klipporna vid det stilla vattnet och bara njuta. Plus träning på samma gång, det är ju perfekt! Eftermiddagen och kvällen spenderades sedan med tvättstugan, bakning och ett par avsnitt av Millenium.

Idag är det lika strålande solsken ute och vi ska snart ge oss iväg på en cykeltur igen. Idag bär det av till Skåre för att uträtta vissa ärenden, idag är början på det nya...

Sista semesterdagen för mig idag, så jag ska försöka att njuta till max! Sitter redan dock och planerar för min semester i höst lite lätt, haha. Ja men det är ju det jag säger, man måste ha någonting att se fram emot :) I morgon ska vi i alla fall starta dagen med ett löparpass i skogen, det ser jag också fram emot.

Löpning än så länge: 1 mil
Cykling än så länge: 7 mil

Och veckan är ju inte slut än ;)





Häromdagen åt vi färska räkor, sallad och bröd ute i Räggårdsviken

cykelutflykt & löpning

Vi bestämde oss för att slå två flugor i en smäll, både cykeltur och löpning. Så vi cyklade ut till Kilenegården på Hammarö, det är ca 2 mil fram och tillbaka, och väl där så sprang vi 5 km. Det var tungt idag och benen var ömma efter gårdagens träning så det blev en kortare tur. Men det var fina spår och lättsprunget, första gången jag springer där så jag var nöjd. Och som vanligt så är det ju så jävla gött efteråt!

Och med den cykelturen ovanpå det så kan jag säga att benen är rätt så möra nu och kräver vila. Men bara fram tills imorgon bitti, för då blir det en cykeltur ut till Räggårdsviken på Hammarö. Det ska tydligen bli fint väder så då får man passa på att njuta på klipporna vid vattnet. Plus att det blir både träning och nöje på en och samma gång, det gillar vi.

de sista semesterdagarna

Vi kom hem från Åmål i lördags eftermiddag. Vi hade lätt kunnat stanna en vecka till utan problem, tror katterna håller med mig. Jag har semester även denna vecka och börjar jobba redan på fredag natt. Men det känns rätt ok ändå, vi har/har haft en fantastisk semester och gjort en massa mysiga saker tillsammans plus att jag har 2 veckor kvar att ta ut till hösten och vintern. Känns skönt att man sparade lite för nu har man något nytt att se fram emot istället. Och det behöver man.

Denna vecka ser ut som dom andra kan man säga. Löpträningen fortsätter som vanligt, vi är ute på små utflykter och tar vara på varje dag innan det är dags för jobb och slit igen. På torsdag ska vi cykla ut till Skåre, dags för dagen vi väntat på. Ett nytt steg i en ny riktning. Men än så länge är det bara tisdag och nu är det dags att sätta fart, vi tänkte åka ut på en cykeltur. Vi får väl se vart vi hamnar någonstans.

Ska nog kika på den där resan för januari också :)


Ute med båten i Åmål




Johan fick napp! Gädda på 2,8 kg - inte illa för 5 minuters fiske ;)

löpning

Som jag har skrivit innan så finns det en fritidsanläggning i Åmål, Hanebol, med mycket fina spår i olika km längd att springa i. Man kan även duscha och basta där, och hur skönt är det inte att belöna sig med en härlig bastu direkt efter ett svettigt löparpass? Det bästa av allt är att det är gratis, lyx! Och vi har varit ute i spåret och svettats 4 dagar av 6 möjliga.

3 gånger har vi sprungit 6,5 km och 1 gång sprang vi 7,5 km. Sammanlagt blir det 2,7 mils löpning på ynka 6 dagar och det är verkligen rekord för min del. Vi har även alltid sprungit på morgonen och det är ju helt underbart att börja dagen på det viset. Det har också varit annorlunda löpträning för mig, eftersom det är många och långa uppförsbackar att springa i som gör att man verkligen får upp flåset. Jättebra och viktigt med varierande löpträning.

För mig handlar inte löpningen bara om hur fort jag kan springa, utan framförallt om uthållighet och hur långt jag orkar. Känslan av att orka fortsätta km efter km efter km är underbar.

Mat & Muffins

Bloggen om bakverk & träningsvärk

RSS 2.0