recept på cupcakes

Chocolate cupcakes 12 st

Ingredienser:

3 st ekologiska ägg
 2.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl gräddfil
 2 msk kallt kaffe
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao av god kvalitet
1 st nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Chocolate frosting:

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
 1 tsk vaniljsocker
 0.5 dl kakao av god kvalitet
 100 g phiadelphiaost
 1 msk varmt kaffe
Strössel eller blommor till garnering

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

 Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad
(i en skål över kokande vatten).

Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.

 Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.


 Chocolate frosting:

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
Rör sist ner kaffet.

Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.





 

cupcakes!

Idag har det varit en bakdag. Det har bakats både banankladdkaka och cupecakes. Cupcakesen blev med chokladsmak och chokladfrosting, och jag är faktiskt riktigt nöjd med dom, det var ju ändå första gången som jag bakade cupcakes. Dom rann ut lite i formarna dock, skulle nog bli bättre om man använder sig av en muffinsplåt. Men goda är dom i alla fall. Så nu när jag har bakat hela förmiddagen så inväntar jag nu fika sällskap.

Planerna blev lite omkastade, så till fikat kommer syster och ikväll får jag besök av frugan som varit på Rhodos. Blir nog att spendera kvällen på balkongen med ett glas rödvin (eller två).

Receptet på cupcakesen kommer lite senare :-)







leilas filmjölkslimpa

Ingredienser:

4.5 dl filmjölk
 1 dl mörk sirap
 1 dl vetekross
 1 dl rågkross
 1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
 3 dl vetemjöl
 1 dl linfrön
 1 dl solrosfrön
 1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
 1.5 tsk bikarbonat
 2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke.
Skär bort kvisten från fikonen och hacka sedan dom och nötterna grovt, blanda sedan med dom torra ingredienserna och med filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet och strö sedan över lite grovt rågmjöl och grädda sedan i ca 45 minuter.

Vill man inte ha i fikon och nötter så hoppar man bara över det, eller tillsätter någonting annat som kan passa.

det ska vara livskvalitet

Nu är 2 nätter gjorda och nu väntar 2 dagars ledighet, eller i alla fall halva onsdag och hela torsdag. Skönt! Vädret ska ju fortsätta vara bra också, så eftersom jag jobbar helgen så får jag passa på att njuta dessa dagar i stället.

I dag ska Johan och jag ta en lång cykeltur ut till Kilenegården. Det är en bit att cykla hemifrån oss, och fram och tillbaka blir det närmare 4 mil, så det räcker gott och väl som dagens träningspass :) Vi ska ta med oss fika och bara njuta av solen är tanken. Även rödvin är hemköpt för att sedan avnjutas på balkongen senare på kvällen. Livskvalitet!

På torsdag har jag tänkt att baka under förmiddagen. Jag har bara provat på att baka vanliga muffins än så länge, men nu ska jag testa att göra cupcakes. Vi får väl se vad det kan blir för några och i vilken färg. Ska även slänga ihop en filmjölkslimpa tänkte jag, recepten kommer senare såklart.

På torsdag kväll får jag besök av syster. Det ska bli god mat, rödvin och en himla massa Winnerbäck. Hon ska även passa på att sova över, så det blir verkligen en helkväll. Det ser jag verkligen fram emot!

zazo


En bild säger mer än tusen ord

midsommarhelg i åmål

Hemma igen efter midsommarfirande i Åmål.
Vilken skön helg det har varit, otroligt avkopplande, precis som det ska vara. Dagarna har bestått av cykelturer, promenader, glass och kaffe i solen, suttit i hamnen och tittat på alla båtar, ätit goda middagar och druckit gott rödvin varje kväll. Missarna lever lyxliv och kommer och går som dom vill ut och in, även det precis som det ska vara.

Vi tog även en dagstur till Strömstad, Johan och jag. Vi promenerade runt i stan och i hamnen, njöt av havsdoften och lugnet. Åt färska räkor på en mysig restaurang och bara hade det gott tillsammans.

Det känns inte alls lika roligt nu, när man är tillbaka i lägenheten i stan och det är dags för långvecka på jobbet. Känslan av att köpa ett litet hus vid vattnet blir bara strörre och större. Det är nog våran tur snart! Katterna däremot, dom är kvar i Åmål tills på fredag, dom mår så bra där ute :-)


Färska räkor i Strömstad


Gott vin i solen varje kväll


Kaffe i hamnen varje morgon


Och någon bättre än Johan, det finns det naturligtvis inte ;)




snart tar vi helgen

I natt gör jag sista natten innan det är dags att ta helgen. Johan kommer hem från Åmål i morgon vid 11 tiden, sen åker vi tillbaka dit så fort jag har vaknat och blivit en människa igen. Som säkert alla redan har noterat så blir det inte världens finaste väder, men mig kvittar det faktiskt. Bara jag får vara ledig och vara med dom jag tycker om så får det vara vilket väder det vill helt enkelt :-) Vi ska bara ha det gott, äta gott och katterna ska få springa fritt ute. Vi ska även åka till Strömstad på söndag, en liten utflykt bara över dagen sådär.

Klockan är eftermiddag och jag sov rätt bra idag, var riktigt trött när jag kom hem i morse. Men det är tomt, trots att jag har sällskap av missarna. Johan har bara varit borta ett par dagar, men det känns som en evighet. Så det ska bli fantastiskt underbart att få krama honom igen imorgon. Klart man behöver sakna varandra och vara ifrån varandra ibland, men vissa gånger är det bara jobbigare än andra verkar det som. Jag längtar till hösten, planerna är stora!

Jag ska göra ett litet ryck här hemma nu. Dusch, äta middag, plocka undan lite, byta sängkläder och sortera tvätt. Sedan kryper jag nog upp i soffan med en bra bok och försöker ladda inför nattens jobb. Just nu känns det som att klockan aldrig kommer att slå 07.00 i morgon bitti. Puh.

Önskar er alla en underbar helg!


Mallis maj 2009.

världens enklaste muffins

Här kommer ett recept på världens enklaste muffins!

Ingredienser för 9 stora eller 18 normalstora:

50 gram smör
3 ägg
2 dl socker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
(4 msk kakao om man vill göra chokladmuffins)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader.
Sätt ut pappersformar på en plåt eller smörj muffinsplåten lätt.
Smält smöret.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Tillsätt mjölk och smör.
Blanda vetemjöl och bakpulver (och ev kakao om man vill ha det) i en egen bunke och rör sedan ner det i smeten.
Tillsätt någon av fyllningarna.
Klicka ut smeten i pappersformarna och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter för stora och ca 12 minuter för normalstora.

Som fyllning kan man ha bär, tex hallon, blåbär eller björnbär ca 200 gram.
Blockchoklad eller kvalitetschoklad, hackad ca 100-200 gram.
Sylt, lägg då en klick i mitten av varje muffins innan dom gräddas.

För garnering kan man strö lite florsocker strax före servering, eller pensla på smält choklad. Det går inte att misslyckas!
Jag själv föredrar att göra med kakao i smeten, för jag tycker att chokladmuffins är mycket godare :-)




Idag gjorde jag chokladmuffins med bitar av mörk choklad i, dags att provsmaka!





vardagligt

I går träffade jag min vän & arbetskamrat, Malin, på stan. Vi satte oss på Bishop´s uteservering vid älven, åt gott och drack vin i solen. Skvallrade om det mesta och det var skönt att komma ut, det var ett tag sedan faktiskt.

I dag däremot är en seg dag. Träffade mamma förut och tog en liten shoppingtur med henne. Nu dricker jag dagens första kaffekopp och ser fram emot en lugn och stilla kväll hemma i soffan. Jag ska äta pizza, godis och se på två lagom intressanta filmer med Will Smith. Mer än så blir det inte och det är väl ungefär vad jag orkar med också faktiskt. Johan åkte till Åmål igår för att vandra ett par dagar, så jag egentid här hemma. Man behöver sakna varandra, right? :-)

Resten av veckan lyder som följer:

Onsdag: Löpning på morgonen. Jobba 21-07.
Torsdag: Skivstång på em. Jobba 21-07.
Fredag: Löpning på fm. Sedan kommer Johan och hämtar mig och katterna, och vi åker tillbaka till Åmål för att fira midsommar hos svärföräldrarna.

Hur och vart ska ni fira midsommar?

Jag ska också baka lite i morgon tror jag. Men nu har jag bakat så mycket sött och frysen är full av godsaker, bullar och muffins. Så nu ska det bakas bröd. Hembakat bröd slår affärernas alla gånger!


Sommaren 08

chocolate chip cookies

Gomorron!

Klockan är strax efter 05 och jag har inte sovit ännu. Ibland är det så svårt att vända tillbaka på dygnet när man jobbar natt. Visserligen var jag trött i går kväll och gick och la mig runt 22 tiden, läste någon timme, men kunde aldrig somna sedan. Så när klockan närmade sig 04 struntade jag i vilket och gick upp. Då hade jag inte sovit en blund. Så nu blir det att sova på dagen istället, vilket visserligen inte gör så mycket eftersom Johan kommer hem från nattens jobb om ca 2 tim. Då kan vi sova ihop menar jag :-)

Så vad sysselsätter man sig med när klockan är runt 04-05 på morgonen? Jo man bakar chocolate chip cookies såklart!

Ingredienser för grundrecept:

125 gram mjukt smör
1 dl råsocker
1 ägg
1½ dl vetemjöl
½ dl havregryn
½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 gram mörk kvalitetschoklad 70%
Skal av 1 lime

Gör så här:

Vispa smör och råsocker krämigt och rör i ägget.
Blanda vetemjöl. havregryn, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten.
Hacka chokladen grovt, riv i limeskal och blanda med degen.
Forma degen till en rulle (ca 5 cm i diameter) och rulla in den i bakplåtspapper eller plastfolie.
Frys den sedan i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Skiva rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i ca 10 minuter.

Receptet går att variera med olika smaksättningar tex vit choklad, nötter, apelsinskal osv.



recept på kladdmuffins

Ingredienser:

2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 gram smör
½ dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl vetemjöl
1 dl kakao av god kvalitet
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
100 gram mörk kvalitetschoklad 70%

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten (vispa inte!)
Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad och blanda den med smeten.
Placera ut formarna och fyll dom med smet.
Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Muffinsarna ska sjunka ihop i mitten när de tagits ut.
Låt svalna och garnera gärna sedan med en klick lättvispad grädde och bär, men det går också utmärkt att äta dom som dom är. Går även att frysa!

kladdmuffins



I går bakade jag kladdmuffins innan jobbet, mums!

bullbak

I går var jag alltså hos mamma & pappa, och vi bakade bullar så det stod härliga till. Vi gjorde deg på 1 liter så mycket bullar blev det, nu har vi hela frysen full :-) Det är så fantastiskt gott med hembakat, det slår ju allting med hästlängder. Visst tar det ett par timmar med bullbak, men det är det allt värt. Plus att det är ju faktiskt lite roligare att bjuda på någonting som man har bakat själv.







hemmagjort godis med rutor i

I morgon är det äntligen dags för bullbak!
Jag ska åka till mamma och vi ska baka både vaniljbullar & kanelbullar, bra att ha i frysen när besök knackar på dörren. Men innan det, så tänkte jag även baka lite här hemma, nämligen snickersrutor. Här kommer receptet på dom.

Ingredienser:

350 gram jordnötssmör (1 burk)
1 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 liter rice krispies
1 dl kokosflingor
300 gram mörk choklad i bitar

Gör så här:

Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna eller form, 20x25 cm.
Blanda jordnötssmör, socker och sirap i en kastrull och låt det nästan koka upp på svag värme medan du rör om.
Ta kastrullen från värmen och rör i rice krispies samt kokosflingor.
Bred ut smeten i ett jämnt lager i långpannan.
Smält chokladen i vattenbad.
Bred ut den smälta chokladen över hela kakan.
Ställ långpannan kallt i minst 30 minuter och skär sedan i fyrkanter med en kniv.





recept på cheesecake

Ingredienser:

2 dl socker
3 ägg
200 g philadelphiaost
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
10 digestivekex

Gör så här:

Dela äggen och lägg vitorna i en bunke för sig.
Vispa äggulor och socker pösigt och blanda sedan ner philadelphiaosten.
Vispa grädde i en egen bunke och rör sedan ihop med det andra,
Vispa äggvitorna hårt (du ska kunna vända upp och ner på bunken) och blanda försiktigt ner tillsammans med det andra. Krossa kexen och lägg hälften av detta på botten av en rund form (som du kan ta av kanten på).
Häll i smeten och strö över resten av kexen ovanpå.
Ställ in i frysen ca 7-8 timmar.
Ta ut 15-30 minuter innan servering.




pysseldag

Gomorron!

Klockan är strax efter 05 och jag är inne på andra kaffekoppen. Vädret är grått och det har regnat i natt, så typiskt när man väl är ledig. Men å andra sidan så är det ju mysigt med regniga dagar också, speciellt sommarregn som Linda sa.

Jag sitter och lyssnar på resultatet av Johans helg i studion, och deras musik är grymt bra. Johan är grym på det han gör verkligen. Kika gärna in och lyssna lite på deras låtar, speciellt "Still", där Johan gjort både text och musik. Visst jag kanske inte är opartisk, men jag är en sjuhelvetes stolt sambo! :-) http://www.myspace.com/officialinhershadow
Och deras sångerska har en klockren röst faktiskt, som sagt helt otroligt bra.

I dag ska jag åka till Ikea med Sofia på förmiddagen, ska handla lite smått och gott till hushållet. Och senare i eftermiddag ska Johan och jag ta oss en tur för att fylla på skafferiet/kyl/frys lite. Samt för att köpa målarfärg, för idag ska jag börja med balkongmöblerna tänkte jag. Spännande.

I kväll ska jag nog baka lite också. Förmodligen inviga mina nya fräsiga muffinsformar med en chokladsmet med någon mumsig fyllning. Och en cheesecake tänkte jag försöka mig på också.

projekt på gång

Vaknade sent idag efter nattens jobb, nu ska jag bara jobba i natt och sen är jag ledig 4 nätter. Gud så skönt det ska bli. Johan är i studion idag också, han skulle komma hem runt 18 snåret och då ska vi ge oss ut på en löptur. Härlig start på veckan inte sant? I kväll ska vi äta lax och färskpotatis, riktigt gott! Och sen är det bara att cykla iväg igen vid 20.30 tiden. Johan ska också jobba i natt, skoj!

Denna veckan ska gå i pysslandets tecken har jag tänkt. Har flera projekt nu som ska göras, så jag måste ner till stan och inhandla lite saker. Ska börja med att köpa vit målarfärg och måla våra balkongmöbler. Det kommer bli snyggt. Och det ska bli så roligt. Tänk, jag trodde aldrig att jag skulle bli fru pysslig ;)

Vad har ni för spännande planer under veckan?


Världens bästa

drömmen om livet på landet

Sovit riktigt bra idag, klockan var närmare 15 när jag vaknade efter nattens jobb. Så skönt att verkligen få sova ut. Nu har jag fått i mig kaffe, läst era uppdaterade bloggar samtidigt som jag lyssnar på Anna & Idde´s nya skiva som är så oerhört bra. Tack vare syster lyssnar jag på den varje dag nu. Johan är i studion, dom håller på och spela in deras låtar, och jag vet inte riktigt när han kommer hem. Hela helgen har dom hållit på och resultatet ser ut att bli fantastiskt!

Känner mig lite stel i ryggen och jag har lite ont, det är bättre nu än det har varit. Men det kommer och går och just nu spelar nog veckans träningsvärk efter skivstång och löpning också en roll i det hela. Men jag ska lägga mig på spikmatta om en liten stund och bara njuta. Man blir ju så härligt röd och prickig efteråt också :-)

Jag vet inte riktigt vad som har hänt med mig. Men plötsligt så känner jag mig så huslig och pysslig. Jag bakar hela tiden och letar ständigt efter nya recept att försöka mig på, jag har beställt massa inredningsaker från nätet i lantlig & romantisk stil till lägenheten, jag läser inredningtidningar och känner ett oerhört sug efter att måla, pyssla och förändra. Det här var inte jag för ett halvår sedan, vart kommer allt detta intresse ifrån? Jag är i extas och kan knappt sluta upp med alla planer. Och jag älskar det!

Och nu drömmer vi om huset på landet. Vi vill bo nära naturen, vid vatten och en mysig trädgård. Vi vill kunna öppna dörren och känna gräset mot våra fötter och bara släppa ut våra katter. Inreda i en lantlig och romantisk stil, ha nära till våra bådas intressen (cykling, klättring, hästar, löpning osv) och njuta av avskildheten. Vi vill båda samma sak, undra när vi ska ta steget tillsammans?
Jag är full av förväntan inför framtiden.

fisksoppa

Här kommer receptet på Johans supergoda och mättande fisksoppa!

Ingredienser:

Morötter
Purjolök
Potatis
Grönsaksbuljong
Broccoli
Torskfile´
Salt & peppar

Gör så här: 

Skölj, skala och hacka grönsakerna och lägg i en stor kastrull.
Koka upp i vatten och lägg i två buljongtärningar.
Tärna fisken och lägg i kastrullen. 
Låt småkoka i ca 10 minuter, smaka av med salt och peppar. 
Servera gärna med bröd.





Till efterrätt blev det resten av kladdkakan som jag bakade igår, mums!





 

hemmagjort ska det vara

I dag är jag ledig och lyckades sova tills strax efter 11, det var otroligt skönt, då jag inte sovit så bra dom senaste dagarna så man hade nog lite sömn att ta igen. Det blåser ute idag och är lite kallare igen, men det är bara skönt enligt mitt tycke. Johan som har jobbat i natt ligger och sover, katterna likaså. Själv har jag fått i mig kaffe och ska lägga mig och läsa bok om en liten stund.

I går kom kära syster på besök. Vi åt hemmagjorda hamburgare som är mycket godare än köpta, såklart. Tittade på film och på Grey´s och sedan blev det efterrätt på det. Nybakad kladdkaka med vaniljglass till, efter det var man proppmätt! Men gott var det och det är ju som sagt alltid mycket godare när man lagar och bakar själv, det är ju bara så.

Idag ska vi ut och springa, det blir det vanliga rundan och det ska bli riktigt skönt faktiskt. Och till middag idag blir det Johans fantastiska fisksoppa, recept på det kommer att komma senare mot kvällen förmodligen.

I natt ska Johan jobba igen, och jag antar att det kommer bli en lugn kväll för mig. Förmodligen bara läsa bok och ligga en stund på spikmattan, men det är ju faktiskt inte så bara det heller.

Hoppas ni mår toppen!

pimp my kitchen

I söndags var vi en stund på stan, passade då på att kila in på Lagerhouse och införskaffade lite nya saker. Ett enkelt tips för att göra både matlagningen och bakningen roligare är just att handla lite fina och färgglada detaljer. På något sätt är det roligare att vispa smeten i en rosa skål än i en vit.

Själv köpte jag nya muffinsformar, handdukar, grytlappar, servetter, äggklocka och en söt disktrasa. Det gav en lagom och härlig färgklick till köket, och jag rekommenderar verkligen just Lagerhouse för dessa ändamål. Dom har en uppsjö av söta saker i olika färger och former och till mycket bra priser dessutom. Tänk att så lite kan göra så mycket!



italiensk risonigryta

I går lagade Johan Italiensk risonigryta med kyckling till middag. Det är fantastiskt gott och ännu en maträtt som är så lätt att göra. Självklart delar jag med mig av receptet som är hämtat ur Karin Sundqvist bok "På en låga - kokbok för uteätare"

Ingredienser (för 2 personer):

Tomatpuré 1 msk
Purjolök 5 cm
1 paprika
Chili efter smak
Kycklingfilé 200 gram
Färska champinjoner
Olja i msk
Hönsbuljong 1 tärning
Risoni 2 dl
½ Citron
Salt efter smak

Gör så här:

Fräs tomatpuré, skivad purjolök, grovhackad paprika, chili och strimlad kyckling i olja i en kastrull tills allt har fått lite färg. Tillsätt 8 dl vatten, buljongtärningen och risoni, och koka under lock i 10 minuter. pressa citronsaft, smaka av med salt, rör om och sedan är det klart att servera!





veckans träningspass

Tisdag: Skivstång
Onsdag: Spinning
Torsdag: Löpning
Fredag: Skivstång
Lördag: Löpning
Söndag: Core

Veckan kommer även att bjuda på många promenader & cykelturer!

Shakti spikmatta

Ni är säkerligen redan många som har provat på spikmattorna, men har ni inte gjort det så måste jag tipsa om denna!


Den är oerhört skön att ligga på, det gör inte speciellt ont och man känner sig oerhört avslappnad på en gång. Det är en känsla som är svår att beskriva och man måste nästan prova själv för att förstå känslan. Jag ligger på den varje dag ca 15-30 minuter och den hjälper mig oerhört mycket. Spänningar i nacke och rygg minskar och jag känner mig väldigt avslappnad. Verkligen ett bra tips mot onda ryggar och om man har svårt koppla av eller stressa ner.

"Forskning visar att Shaktimattan har en förmåga att minskar smärta i kroppen och minska inflammation.
Spikmattan sänker även blodtrycket, stärker immunförsvaret och ökar uppbyggnad av ny vävnad. Med hjälp av Shaktimattan kan du också lösa upp stress samt öka metabolismen (förbränningen). Shaktimatten frigör endorfiner och oxytocin, ämnen i kroppen som gör oss lyckliga, avslappnade och mer energiska. Vid regelbunden användning kan även djupgående spänningar och stress försvinna, och du blir mer avslappnad och lycklig"

kassler & rislåda

Bjuder här på ett superenkelt recept & en mycket god middag.

Ingredienser:

6 portioner kokt ris
½ kg kassler
1 purjolök
1 röd paprika
3 dl grädde
1 dl majonnäs
½ dl sweet thai chilisås
200 gram riven ost (finns färdigriven gratängost att köpa)
1 burk ananasringar

Gör så här:

Koka riset enligt förpackningen.
Skär kasslern i tärningar, strimla purjolöken och paprikan.
Blanda sedan ris, kassler, purjolök och paprika i en stor ugnsform.
Blanda grädde, majonnäs och chilisås i en skål och häll sedan över det blandade riset. Lägg över ett par stycken ananasringar ovanpå blandningen och häll sedan över den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Servera med en sallad.

Man kan självklart tillsätta vad man vill tex svamp eller räkor. Eller byta ut paprikan mot det man själv vill ha. Det är bara att exprimentera sig fram. Men det är enkelt att göra, det går snabbt och det blir mycket mat som räcker till flera middagar och det går utmärkt att frysa in.



mat & muffins

Det här kommer att bli min nya blogg. Den kommer bli mindre personlig och istället handla mer om bakning, matlagning, friluftsliv, träning & hälsa.
Med andra ord om bakverk & träningsvärk :-)

Självklart kommer jag även bjuda på annat om mig, om oss & vad som händer i vårat liv, fast inte i samma utsträckning som i den förra bloggen. Men jag hoppas du följer med även här! Kom även gärna med egna recept på bakning & matlagning eller tips & råd om träning & hälsa. Vi kan ju alltid lära oss av varandra!

Mat & Muffins

Bloggen om bakverk & träningsvärk

RSS 2.0