familjetraditioner

I går var det dags att baka lussekatter. Hela familjen samlades hemma hos mamma och pappa, och sen var det bara att sätta igång. Mycket lussekatter blev det och dom blev riktigt goda också. Vi avslutade kvällen med tomtegröt, skinkmacka och självklart en varsin lussekatt till kaffet. Nu har vi bakat pepparkakor, lussekatter och nästa vecka är det dags för julpyssel och även att baka julgodis. Gott och mysigt!

5 eller 6 december ska vi, Johans föräldrar och eventuellt mamma och My åka iväg till Göteborg och gå på Lisebergs julmarknad. Äntligen säger jag bara, vi har tänkt att komma väg så många gånger men det har aldrig blivit av. Jag har aldrig varit där innan så det kommer bli en fin upplevelse, jultokig som jag är. Självklart hoppas man på snö, men så länge det inte regnar så får man kanske vara nöjd ;)

På söndag ska vi ju på konsert My och jag, Melissa Horn som sagt. Skönt att jag kunde byta bort mitt nattpass och kunde följa med, ska blir riktigt roligt att se henne. Sen har vi ännu en konsert att se fram emot, nämligen Sissels julkonsert på LLA. Jag, My, mamma och farmor ska gå. Vi var där förra året också, så det får också bli en ny tradition ;-) Kul när man gör saker tillsammans, speciellt när man vet hur mycket det betyder för alla.Kommentarer
Anki

Vad gott med lussebullar. Jag har lovat mig själv att vänta med mitt saffransbak till nästa vecka men nu när jag ser dina bullar så blev det ännu svårare att hålla sig..:) Dock är det ändå något speciellt med att baka och samtidigt ha julpyntet runt omkring sig.. Men då måste jag hålla mig enda till första advent och dit är det ju jättelåååångt..;)Traditioner är verkligen härliga.. När vi var mindre bakade vi alltid lussebullar med farmor men nu har hon tyvärr gått bort så nu får jag baka de själv. Dock kommer hon alltid vara med i tankarna när jag gör mina saffransbullar i alla fall!

2009-11-18 @ 17:06:51
URL: http://metrobloggen.se/anki85
Sandra

Samma helg som jag, sambon, hans föräldrar och min mamma + gubbe ska gå på Liseberg =) Kul! =)

2009-11-18 @ 18:06:29
URL: http://sandrutts.blogg.se/
Jenny

Vi kanske också ska på julmarknaden den helgen (jag, Magnus och hans son)! :) Kanske ses? :)

2009-11-19 @ 08:32:10
URL: http://jennylundh.se
Lisa

Åh vad mysigt med lussebak! Nu blev ja avis.. vill ha en sån tradition jag med ju.. tro om jag och Oscar ska ta en dag och baka lite? Bara för att :)

2009-11-19 @ 08:33:50
URL: http://fliza83.blogg.se/
Natasha

Åh vad härligt det ser ut! Underbart med traditioner!

2009-11-19 @ 17:27:59
URL: http://www.natashasblogg.se/
Mirandai

Åh åH Åh lussekatter...

2009-11-20 @ 19:28:50
URL: http://mirandasminut.blogspot.com
Fröken M

Super mysigt att samlas och baka ihop sådär. Är dock lite av en enstöring i köket. "Kan själv", men jag gillar själva grejen... Ska vidga mina vyer och introducera C i julgodis baket nån dag... hur det går återstår att se =)

2009-11-23 @ 12:26:50
URL: http://www.metrobloggen.se/michaelaj
Ann-Sofie

Mm hon var helt underbar i söndags. Det är härligt hur en enda person kan lysa upp en scen så mycket.

2009-11-24 @ 08:24:26
URL: http://mrsintergender.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & Muffins

Bloggen om bakverk & träningsvärk

RSS 2.0