små enkla ting

Har en bra helg på jobbet, lugnt och skönt på nätterna så det gäller att passa på att NJUTA!

Vaknade idag efter 5 timmars sömn, det är inte mycket men jag var ändå rätt så pigg. En kaffekopp senare gick jag ut på en promenad över Herrhagen och runt Lambergstjärn. Luften var klar och kall och det var skönt att känna hur kylan svider lite om kinderna. Såg massa änder nere vid vattnet och det behövs inte mer än så för att jag ska bli rofylld. Dom är verkligen underbara att titta på. Blev en kortare promeniss på ca 4 km i alla fall.

Johan är iväg med en vän och går en vandringsled på 2,5 mil. Önskar jag hade kunnat följa med, längtar ut! Men har man jobbhelg så har man, inte mycket att göra åt. Men vi har 2 vandringsleder som vi ska gå framöver så jag ser fram emot dom istället. Han kommer hem om ca 1 timme så jag ska väl börja förbereda middagen snart. I kväll blir det kyckling och ris, enkelt och gott. Ska passa på att vila lite också innan det är dags för ännu ett 10 timmars pass i natt. Bara 5 nätter kvar till semester nu ;-)

Ser verkligen fram emot nästa vecka, då den bokstavligen är proppfylld av massa aktiviteter & bakning!!

väntans tider

En av mina sämsta egenskaper måste nog vara att jag är lite av en expert att skjuta upp en del saker. Inte allt utan det handlar mest om dom där jobbiga och tråkiga samtalen som man borde/måste göra. Jag tänker "det där kan jag göra imorgon" och helt ärligt så vet jag inte varför jag gör så. Jag har inga problem med att prata med folk eller något liknande. Och hur svårt ska det vara, det är ju bara att sätta sig och ringa så är det klart på fem röda sen. Det gäller bara att få tummen ur! Och nu har min lista med samtalen som jag måste ringa blivit rätt så lång, så jag får nog börja beta av den lite.

Lång sovmorgon idag, vaknade visserligen till när Johan kom hem från nattens jobb vid 07 men somnade om. Vaknade istället när grannen besämde sig för att börja borra i betongen, underbart ljud. Lite svårt att somna om då och lika bra att gå upp och få i sig lite kaffe.

Börjar lite lätt att ladda inför nattens och helgens jobb, fredag tom måndag natt kör vi sen är långveckan över. PUH! Bara 6 nätter kvar att jobba nu innan det är dags för 1 veckas semester, gud så skönt det ska bli. Det kändes inte alls roligt i somras när jag hade så kort semester som jag hade, men nu är jag ju glad över att jag sparade lite dagar och kan vara ledig lite nu också.

Det är också 6 dagar kvar till vi ska på Winnerbäck & ca 30 dagar kvar tills jag får besked. Inget är ju som väntans tider eller hur? :-)

Trevlig helg!



Melanie & My - syskonkärlek

spring

Dagens springtur var inte alls lika bra som i måndags. Trots att jag var pigg och taggad så var benen tunga och lusten fanns nog inte riktigt. Vi sprang vid Färjestad och det blev "bara" 2,5 km idag, allt är ju bättre än inget. Men så är det, ibland går det bättre och ibland sämre, men det var i alla fall skönt att komma ut och röra på sig! Och jag kan säga att jag har riktigt härlig träningsvärk i benen/låren efter terränglöpningen i måndags :-)

Har varit ledig idag och förutom löpningen så har jag bara varit hemma. Städat en hel del och bara myst omkring i slökläder och njutit av ledigheten helt enkelt. Nu ikväll ska vi äta Johans supergoda tonfiskpaj och kolla på ett par avsnitt av den nyupptäckta serien "The wire". En väldigt skön dag måste jag säga, jag tycker om att bara vara.

Eftersom Johan ska iväg och jobba i natt, så blir det nog en tidig kväll för min egen del. Tror bestämt att jag ska lägga mig tidigt, läsa bok och samla energi till morgondagens löptur istället.

Trevlig kväll!

bilder


Göteborgsudden


Fika på Hammarö sydspets

På kvällen läser vi :-)

terränglöpning

Idag sprang vi alltså terrängstigen uppe vid Tyrstugan. Det är egentligen en liten vandringsled på 3,3 km och beskrivs som ganska krävande. Men vi sprang den idag och jävlar vad roligt det var! Men det var nog också dom jobbigaste 3,3 km jag sprungit i mitt liv.

Upp och ner, blött överallt, lera, ner för stenar, över broar, upp för backar, upp för helvetets värsta brantaste backe, över plankor, stockar, rötter och fötterna som fastnade i den sumpiga våtmarken och leran. Det var svårt i början eftersom man måste vara så koncentrerad på vart man sätter sina fötter för att inte ramla, men det gick lättare ju längre man sprang. Man märkte verkligen att man använde hela kroppen på ett helt annat sätt än när man springer som vanligt i ett vanligt motionsspår. Kan lova er att det var en riktigt flåsig tur!

När vi sprungit klart den vändan och stod och stretchade, så bestämde vi oss för att springa 2,5 km i motionsspåret också. Vi tog sats och började med att spurta hela vägen upp för första backen och efter det och löpningen innan i skogen, så var mina ben helt döda! Men vi fortsatte i lugnt tempo och sprang klart den rundan också. Vilket springpass! Tänk att man kan bli så glad av att springa bland massa lera och vara blöt överallt :-)


Här sprang vi idag, rätt ut i skogen bara ;)

en riktig myshelg

Fredagskvällen var mycket lyckad. Massa tjejsnack och skvaller sådär som det brukar vara när man sitter och tjötar ni vet. Kul att träffa Emma också, det var himlans längesen som sagt. Kvällen slutade tom med ett besök på krogen. Vet inte när jag var ute sist, så eftersom lusten föll på så tog vi tillfället i akt. Tänkte gå till Ankan först, men alldeles för lång kö och likadant på Koriander, så det slutade med att vi hamnade på Harrys. Mycket trevlig kväll faktiskt, men nu dröjer det nog lika länge igen innan jag sätter min fot på krogen törr och gammal som man är haha :-)

Lördagen bestod mest av horisontalt läge, varvade mellan sängen och soffan och kan väl säga att jag har mått bättre i mina dagar! Vet inte hur många ggr jag tänkte "det är inte värt det" hahaha! Men vilken tur att jag hade en underbar sambo hemma som passade upp med allt från mat till ompyssling :-) Kvällen spenderade vi i soffan med god soppa, godis och 2 filmer. En riktig myskväll med andra ord.

I dag ska vi åka till Åmål och hälsa på som sagt, blir nog där ett par timmar. Vinterdäcken ska på och det blir nog lite middag kan jag tänka mig.

I morgon ska vi ut och springa igen, denna gången ska vi springa terräng. En runda i skogen på 3,3 km och enligt Johan ska den vara riktigt jobbig. Jag har aldrig sprungit i terräng innan så det ska bli roligt! Det ser jag fram emot :-)




Här ska vi springa imorgon!

till just mig

I dag kom det ett vykort med posten, ett rosa med en söt liten vit kattunge på. Det var från farmor som skrev några rader som gjorde att det högg till lite där inne. Det gör det ju alltid, farmor är ju alltid farmor:-) Och vad roligt det var att få ett handskrivet vykort, inte ofta man får det numera. Jag blev så glad! Att någon tar sig tid för att skriva några rader till just mig, tänk att något så enkelt kan beröra en så mycket.

Dagen började med en runda i skogen och det var verkligen inte igår. Klockan 10 stack vi iväg till Färjestad och sprang 2,5an. Johan skulle iväg igen sen och springa med en vän och jag kände att det räckte med den sträckan. Börja lite lagom igen efter två veckors uppehåll. Otroligt skönt var det, springa ur sig och flåsa lite.

Nu ska jag städa lite, läsa bok och bara ta det lugnt. Ikväll kommer ju Emma och det ser jag fram emot, det var så längesen vi sågs. Och imorgon ska vi åka en tur till Åmål över dagen, sätta vinterdäcken på bilen och få middag hos svärföräldrarna.

Trevlig fredag!



Såhär glad blir man efter löpning & handskrivna vykort ;)

laddad till tusen

Det har varit en bra dag, lugn och stillsam. Myst inne med missarna i soffan precis hela dagen kurerat mig godsaker och Vitamin Wells. Tittat på 24 och läst bok. Johan är nu iväg och klättrar och kommer hem vid 20 tiden. Då blir det lättare middag i form av räkor, vitlöksbaguett och sallad. Plus att vi ska se på dom sista 3 avsnitten av 24, sen var den sista säsongen avklarad. Åh! Vad ska man nu göra utan Jack och Tony? Hoppas på ännu en säsong snarast!

I morgon ska jag äntligen komma ut i skogen och tom springa en kortare tur. Hade först planerat 5km men det verkar som att vi börjar med 2,5km. Det spelar ingen roll egentligen, bara jag får komma ut i skogen och springa lite och andas frisk luft.

I morgon kväll ska Johan iväg och övernatta på Hammarö sydspets i ett vindskydd med en vän, och då ska jag äntligen passa på att träffa frugan. Det är över 2 månader sedan vi sågs sist, är det inte skamligt så säg?! Så det ska bli trevligt med tjejkväll med mys i form av vin, ost, kex och otroligt mycket skvaller. Det är precis vad man behöver ibland.

Nu myser jag ner mig i soffan igen, hoppas ni haft och har en fin torsdagkväll!

dags för nya tag (igen)

Efter nästan en hel veckas förkylning så längtar jag oerhört mycket ut i spåret just nu. Komma ut och springa och bara vara ute i naturen. Man blir ju verkligen tröttare av att bara vara inomhus hela dagarna och skifta mellan sängen och soffan i stort sett. Någon kortare promenad har det allt blivit, men det är ju på en helt annan nivå.

I dag efter ca 12 timmars sömn så känns det som att jag snart är på G igen. Så imorgon försöker vi ta nya tag igen då, nu borde ingenting kunna komma ivägen eller hur? :-)

Men idag blir det också att kurera sig. Med kaffe, c-vitamin, satsumas, "Vinterchoklad" och häng framför tvn. Det regnar ute för tillfället, men blir det uppehåll senare så ska jag nog masa mig ut på en kortis. Behöver verkligen frisk luft! Hoppas ni mår bra där ute och att ni har en mysig helg att se fram emot.




Detta längtar jag efter mest av allt just nu

förkylningen kom igen

Igår blev det inte alls Skutberget som vi hade tänkt från början, utan vi åkte ut till Göteborgsudden istället. Otroligt vackert litet smultronställe som ingen av oss hade varit på förut. Och det var skönt, bara komma ut i naturen och gå i lite skog och känna doften av vatten och vass. Mer än så behövs inte för att jag ska må bra.

Kvällen spenderades framför ännu ett avsnitt av 24, kycklingsallad och baguette. Enkelt och hur gott som helst. Vi handlade på vägen hem för hela veckan, skönt att slippa småhandla hela tiden plus att det är skönt att ha middagarna för veckan klar, så man slipper fundera över det varje kväll. Tummen upp för veckomatsedel alltså!

Tummen ner för förkylningen som tagit rejält omtag under natten. Vaknade 03.30 av frossa, halsont och värk i både huvud och axlar/nacke. Jag som hade så många härliga träningspass inplanerade denna veckan, har varken tid eller lust att vara sjuk! Men det är bara att härda ut och låta kroppen kurera sig. Frisk luft mår man däremot bara bra av och jag planerar många av dom under veckan istället.

Så nu efter 2 koppar thé och ett par satsumas så tänkte jag lägga mig på soffan nu framför en film, hoppas på att somna om för en stund. Klockan är ju bara 05.00 på morgonen och Johan kommer inte hem från jobbet förrens om 3 timmar.

Föressten så köpte vi Marabous nya smak "vinter" och halleluja vad god den var. Smakade verkligen juligt, precis som jag gillar. Mums!

hej träningsglädje

Nu är träningsviljan och framförallt lusten tillbaka, jag känner mig riktigt taggad och det är dags att ladda om. Men bara för att knoppen är full av träninglust igen, så är kroppen däremot halvsjuk. Börjar bli riktigt förkyld (såklart) så vi får se hur veckan kommer bli rent träningsmässigt. Hoppas ju såklart att det går över fort, det kan ju ha med vaccinationen att göra också som vi tog i fredags.

Nåväl. Häromdagen fick jag hem nya Topphälsa och denna gången hade dom med ett helt gäng med bra core övningar som man kan göra hemma. Perfekt när man inte hinner iväg på pass eller för att komplettera annan träning såklart. Så jag tänkte köra dom ett tag framöver utöver den andra träning och se vad det kan ge för resultat.

Redan söndag nu och jag som jobbat helgen är glad över att den är slut, nu är det min tur att vara ledig. Gick upp tidigt idag, redan 11.30 för att kunna vända tillbaka på dygnet och kunna somna tidigt ikväll. Känns i knoppen att man bara sovit 4 timmar efter 10 timmars jobb, men jag somnar nog gott ikväll hoppas jag.

Trevlig söndag!

lusten måste finnas

Den här veckan har det verkligen gått åt skogen med träningen. Ingenting har blivit som det var tänkt och planerat. Ingen energi, ingen lust, halvsjuk och ingen träningsglädje överhuvudtaget har funnits. Bara en massa trötthet, trist. Men det är bara att ta nya tag, det är inte värre så. Och finns inte lusten så hoppar jag hellre över och låter kroppen och skallen få sin vilja fram. Träning ska vara roligt och lusten ska finnas! Men som sagt, bara att ladda om.

Så imorgon har vi en sprintur inplanerad, så hinns i alla fall lite träning med denna veckan ändå;) Blir nog en runda mellan 5-7 km i alla fall, beror lite på vart vi väljer att springa.

Förutom det så är det jobb som gäller för oss båda under helgen, så vi har inte så mycket annat planerat faktiskt. Nya 24 säsongen har kommit hem till oss, som vi nu tittar igenom nästan maniskt. Det går inte att sluta titta, det är ju så spännande! Bara ett avsnitt till...och ett till...

I förmiddags var vi också in till jobbet en vända, dags för vaccination för influensan. Klart man har funderat fram och tillbaka hurvida man skulle ta sprutan eller inte. Men med tanke på vad vi jobbar med, och så många olika patienter som man tar hand om, så kändes det ganska så självklart. Och när vi ändå får det på jobbet så finns det väl inte så mycket att fundera på egentligen. Så nu är vaccination 1 av 2 avklarad och det känns ganska så skönt att ha det gjort nu.

Ni andra som är lediga, trevlig helg!

torsdagsmys



I kväll blir det mys för hela slanten. God middag, nya säsongen av 24 och sen världens godaste morotskaka.

feta & tomat

Idag lagade vi pannbiffar som vi fyllde med fetaost och soltorkade tomater. Och till det serverades hemmagjort potatismos och grönsaker. Hur gott som helst verkligen och det kommer absolut bli en rätt vi kommer äta igen. Inte ofta som vi äter potatismos tyvärr, men det får vi ändra på, det är ju så gott. Och för att få ett fluffigt potatismos är hemligheten att vispa riktigt länge :-)

Nu är jobbhelgen över för min del och 6 av 8 nätter är avklarade, puh. Varit en jobbig helg som tagit mycket energi och jag känner mig helt slut i huvudet. Ska bli otroligt skönt att vara ledig 3 nätter nu och göra lite annat än att jobba. Fokusera på det som är viktigast i livet och glädjas åt framtidens planer.

Pannbiff:

1 dl ströbröd
1 ½ dl mjölk
500 g köttfärs
1 ägg
Salt & peppar
½ gul lök

Blanda ströbröd och mjölk i en bunke, låt stå och svälla i ca 10 min. Blanda sedan i köttfärs och kryddor efter smak och blanda väl. Tillsätt den hackade löken och ägget och blanda. Rulla sedan till lagom stora bollar,  platta sedan till dom och förstek i het panna i någon minut på varje sida. Lägg dom sedan i en form och stek klart dom i mitten av ugnen i ca 200 grader. 

Självklart kan man steka dom enbart i pannan, men jag tycker dom blir mycket godare om man steker dom i ugn. I dag hade vi i feta och tomat, och det är bara smaken och fantasin som sätter gränser, man kan ju fylla dom med vad man vill eller enbart äta dom som vanligt.

ny träningsvecka

Ungefär såhär har jag tänkt att veckans träningpass kommer att se ut, som vanligt kanske något pass eller intensitet byts ut beroende på lust och humör. Men på det stora hela är planeringen såhär i alla fall:

Måndag: Efter att ha jobbat hela helgen och har en natt kvar, innan helgpasset är över, så börjar veckan med en vilodag. Varken lust eller ork finns idag, då nattjobbet tar det mesta av energin.

Tisdag: Distanslöpning med Johan, får se vart vi springer och hur långt det blir. Beror på lust och väder :)

Onsdag: Skivstång på friskis, förmodligen ett lunchpass. För mig som avskyr att dega i gymmet, är skivstång en perfekt lösning för att träna styrka.

Torsdag: Dags att vandra igen! Den här gången blir det Jäverön runt med Johan, en vandringsled på ca 1,7 mil. Ska bli skönt att komma ut i skogen igen och förhoppningsvis har alla hemska älgflugor som attackerar en dött av kylan så vi slipper dom denna gången.

Fredag: Vilodag och sen nattjobb 21-07.

Lördag: Distanslöpning eller kanske intervaller med Johan, vi får se vad vi känner för. Nattjobb 21-07.

Söndag: Långpromenad ca 8 km


Känns som en bra och lagom träningsvecka!

kålpudding


0,75 kg vitkål
1 msk ljus sirap
400 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten

Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör, rör ner sirapen och låt kallna. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kål. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vattnet och häll sedan över. Stek kålpuddingen i ugnen ca 40-50 min. Servera med potatis och lingonsylt.




 Recept från Tasteline

soppa

Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk, 4 portioner.

400 g sejfiléer
300 g laxfilé
150 g skalade räkor
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
3 msk Touch of taste hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl cremé fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja

Skär fisken i 3 cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. Tillsätt kryddor, vatten, fond, vin, grädde, och cremé fraiche och låt sjuda i ca 10 min. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorn. Servera med bröd.

Smaklig måltid!



Recept & bild från Tasteline

morotskaka

Nu börjar jag bli sugen på fika!

En stor kopp kaffe och morotskaka skulle inte vara alls dumt nu, bara att sätta igång och baka :-)



2 ägg
3 dl socker
3 dl rivna morötter
1 dl rapsolja
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk salt
3 dl vetemjöl

Glasyr

50 g mjukt smör
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk citron

1. Värm ugnen till 175 grader. Smöra en form, 24 cm i diameter.

2. Vispa äggen pösiga tillsammans med sockret. Tillsätt de
rivna morötterna och rapsoljan. Blanda bakpulver, bikarbonat, kanel och salt med mjölet och rör ner i smeten.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.

4. Rör alla ingredienser till glasyren till en jämn smet. Bred den över den kallnande kakan.

 

milen 3e gången

Igår var det dags för ett nytt löparpass och det blev 10 km vid Tyrstugan. Ännu ett spår som jag ej sprungit tidigare, alltid roligt att springa på olika ställen. 2,5an har jag sprungit där men ej milen. Mycket fint spår dessutom och rätt så lättsprunget. Vi sprang på bra, började med ett rätt så sakta tempo för att sedan öka allt eftersom. Och till slut sprang vi riktigt fort och hade högt tempo länge och ända in i mål, benen var pigga och det kändes som ett superbra pass! Det var dock rätt så blött och lerigt i spåret eftersom det precis hade regnat en del, så mina skor/strumpor var bokstavligen genomblöta när vi kom hem :-)

Men i alla fall, trots att det kändes så otroligt bra, så slutade tiden på 3 minuter sämre än när vi sprang milen sist. Konstigt, det trodde jag verkligen inte eftersom det kändes så bra och jag hade ett mkt högre tempo än sist. Så man blev ju lite snopen om man säger så, men jag är supernöjd i alla fall och löpturen var underbar på alla sätt och vis. Tänk vad skönt det är att bara komma ut i skogen, springa i kvällsolen, njuta av tystnaden och bara springa och springa. Låta benen nöta och känna hur huvudet rensas på alla tankar som finns där inne.

På torsdag ska vi springa igen och då är det intervaller i 2,5 km som gäller. Första gången som jag ska springa det, så det ska bli riktigt roligt och hemskt jobbigt kan jag tänka mig! Men det är ju det som är så bra med löpning, att man kan träna på så många olika sätt ändå. Underbart! Och framöver ska jag också hänga på Johan att springa i terrängspåret, det kommer bli GRYMT jobbigt :-) Det har jag heller aldrig gjort innan, det gäller ju att utmana sig själv!

Helgen som gått

Helgen som gått har varit helt perfekt.

Middag på Fontana Di Trevi i fredags, firade 2 årsdagen med gott rödvin och underbar middag i form av gös med gräddstuvade kantareller och pressad potatis.

I lördags var jag och syster My på konsert med Moneybrother som var riktigt grym. Har sett han live en gång förut och trots nytt band denna gången, så var det precis lika så bra. Fantastisk konsert men den kunde gärna ha fått vara lite längre såklart :-) Vi hade en riktigt bra och rolig kväll!

Söndagen bestod av en kort höstpromenad i skogen på 2,5 km för min del. Johan sprang terrängspåret på 3,3 km och sen blev det slökväll med syster. Film, middag och lite godis precis som det brukar vara dagen efter ;)

Redan måndag nu och helgen har gått riktigt fort, trots ledighet så känner jag mig inte alls laddad inför nattens arbetspass. Kör långvecka nu också, 6 av 8 nätter. Puh! Som tur är så har jag lite semester inplanerad i början av november, 8 dagars ledighet ska det bli. Skönt att ha det att se fram emot i alla fall.

Idag ska vi ta oss ut på en springtur, planen är 10 km.


Att springa i skogen är verkligen underbart!

10 km rundan

Idag har vi våran 2 års dag och det kan man nog inte fira bättre än ute i spåret!

Vi åkte ut till Skutberget igen och laddade inför milen. Andra gången för mig som jag springer milen och jag slog faktiskt mitt personbästa på den sträckan och fick mycket bättre tid än förra gången jag sprang så långt. Härligt! Det är ett ljuvligt att springa där ute, det är så bra spår och fin natur. Mycket mer kan man nog inte önska sig. Nepp. Så det gick riktigt bra och kändes självklart underbart efteråt. Nästa gång pressar vi tiden ännu lite mera :)

Nu ska vi vila lite, äta lite mat och sen är det dags att jobba i natt igen.

Mat & Muffins

Bloggen om bakverk & träningsvärk

RSS 2.0