kålpudding


0,75 kg vitkål
1 msk ljus sirap
400 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten

Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör, rör ner sirapen och låt kallna. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kål. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vattnet och häll sedan över. Stek kålpuddingen i ugnen ca 40-50 min. Servera med potatis och lingonsylt.




 Recept från Tasteline



Kommentarer
Anna

Har faktiskt aldrig provat kålpudding, kanske värt ett försök.

2009-10-10 @ 21:11:46
URL: http://smultronet1.blogg.se/
Sara

Jag älskar kålpudding! :) Brukar göra det ibland..Mycket smidgare än att göra kåldolmar! kram

2009-10-10 @ 22:37:30
URL: http://blogg.petersara.se
Lisa

kålpudding ser inge smaskigt ut eller låter inge gott heller.. hmm.. men man kanske borde ge det en chans som vuxen med? kanske..

så haft en bra helg?

hoppas det :) kram.

2009-10-11 @ 09:32:53
URL: http://fliza83.blogg.se/
Anki

Hoppas du får en fin vecka nu och att du mår bättre så du kan börja träna igen! :)

2009-10-11 @ 21:56:30
URL: http://metrobloggen.se/anki85
Anki

Hoppas du får en fin vecka nu och att du mår bättre så du kan börja träna igen! :)

2009-10-11 @ 21:56:43
URL: http://metrobloggen.se/anki85
Natasha

Tack! Vad gott det ser ut! Jag har aldrig lagat kålpudding. Borde testa!

2009-10-12 @ 15:22:08
URL: http://www.natashasblogg.se/
Sandra

Jag bara älskar kålpudding, det är så gott och jag är dålig på att göra det själv. Blir alltid så glad när jag kommer till momma och hon har gjort det. Kanske ska göra det någon dag i veckan?! :)

2009-10-12 @ 23:05:13
URL: http://sandra-vardagen.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Mat & Muffins

Bloggen om bakverk & träningsvärk

RSS 2.0