kålpudding
0,75 kg vitkål
1 msk ljus sirap
400 g köttfärs
0,5 tsk salt
1 krm malen svartpeppar
1 krm malen kryddpeppar
1 tärning köttbuljong
3 dl vatten
Strimla vitkålen och bryn den lätt i smör, rör ner sirapen och låt kallna. Blanda köttfärsen med salt och kryddor. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda färs och kål. Lägg blandningen i en ugnssäker form. Lös upp buljongen i vattnet och häll sedan över. Stek kålpuddingen i ugnen ca 40-50 min. Servera med potatis och lingonsylt.
Recept från Tasteline

Har faktiskt aldrig provat kålpudding, kanske värt ett försök.
Jag älskar kålpudding! :) Brukar göra det ibland..Mycket smidgare än att göra kåldolmar! kram
kålpudding ser inge smaskigt ut eller låter inge gott heller.. hmm.. men man kanske borde ge det en chans som vuxen med? kanske..
så haft en bra helg?
hoppas det :) kram.
Hoppas du får en fin vecka nu och att du mår bättre så du kan börja träna igen! :)
Hoppas du får en fin vecka nu och att du mår bättre så du kan börja träna igen! :)
Tack! Vad gott det ser ut! Jag har aldrig lagat kålpudding. Borde testa!
Jag bara älskar kålpudding, det är så gott och jag är dålig på att göra det själv. Blir alltid så glad när jag kommer till momma och hon har gjort det. Kanske ska göra det någon dag i veckan?! :)