soppa
Saffranskryddad fisksoppa med lax och torsk, 4 portioner.
400 g sejfiléer
300 g laxfilé
150 g skalade räkor
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
3 msk Touch of taste hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl cremé fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja
Skär fisken i 3 cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. Tillsätt kryddor, vatten, fond, vin, grädde, och cremé fraiche och låt sjuda i ca 10 min. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorn. Servera med bröd.
Smaklig måltid!
400 g sejfiléer
300 g laxfilé
150 g skalade räkor
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
3 msk Touch of taste hummerfond
2 dl vatten
2,5 dl matlagningsvin, vitt
2,5 dl matlagningsgrädde
1 dl cremé fraiche
1 paket saffran
1 tsk salt
0,5 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk basilika
olivolja
Skär fisken i 3 cm kuber. Strimla purjolöken, finhacka vitlöken och fräs i olja. Tillsätt kryddor, vatten, fond, vin, grädde, och cremé fraiche och låt sjuda i ca 10 min. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar. Tillsätt räkorn. Servera med bröd.
Smaklig måltid!
Recept & bild från Tasteline

Kommentarer
Anki
Förutom att jag inte äter räkor så låter det riktigt gott..:) Går ju säkert lika bra att göra efter receptet minus räkorna..:)
Trackback