leilas filmjölkslimpa
Ingredienser:
4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke.
Skär bort kvisten från fikonen och hacka sedan dom och nötterna grovt, blanda sedan med dom torra ingredienserna och med filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet och strö sedan över lite grovt rågmjöl och grädda sedan i ca 45 minuter.
Vill man inte ha i fikon och nötter så hoppar man bara över det, eller tillsätter någonting annat som kan passa.

4.5 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl hasselnötter
1 dl torkade fikon
1 dl russin
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke.
Skär bort kvisten från fikonen och hacka sedan dom och nötterna grovt, blanda sedan med dom torra ingredienserna och med filmjölken.
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.
Fyll formen med smet och strö sedan över lite grovt rågmjöl och grädda sedan i ca 45 minuter.
Vill man inte ha i fikon och nötter så hoppar man bara över det, eller tillsätter någonting annat som kan passa.


Kommentarer
Jenny/F/oto
Åh! Måste testa! Så enkelt..!
Trackback